Vi söker en senior terrester biolog

Om jobbet

Vi växer, och söker nu en biolog med fältvana och goda artkunskaper!

Företagspresentation

Örnborg Kyrkander Biologi & Miljö är ett mindre företag med kvalificerade uppdrag över hela landet. Idag är vi åtta heltidsanställda och ytterligare 2 – 3 personer under fältsäsongen. Eftersom vår verksamhet ständigt växer behöver vi bli fler och söker nu en kunnig person med stor arbetsglädje och en positiv livssyn.

Vi arbetar mycket i fält under stora delar av året. Då gör vi artinventeringar på land och i vatten samt naturvärdesinventeringar (NVI) och arbetar med miljöövervakning.

I företaget finns stort utrymme för egna initiativ och fördjupningar. Vi arbetar tätt tillsammans, är lyhörda och stöttar varandra. Vi söker dig med stort engagemang, vilja att utvecklas och som har fokus på hög kvalitet i leveranserna.

Beskrivning

Tjänsten består av olika typer av biologiskt inriktade uppdrag där en stor del kommer att beröra naturvärdesinventering (NVI) i enlighet med aktuell standard. Erfarenhet av detta är meriterande. Tyngdpunkten i genomförda uppdrag ligger i södra Sverige upp till södra Dalarna men det förekommer även att vi genomför uppdrag längre norrut. Arbetet i den sökta tjänsten innehåller även databearbetning, framtagning av underlag, rapportskrivning och att fungera som stöd för mer juniora kollegor, samt andra till arbetet hörande uppgifter.

Kvalifikationer

Du har mycket god fältvana och trivs med kombinationen fält- och kontorsarbete. Erfarenheter med naturvärdesinventering enligt svensk standard är meriterande för tjänsten. Du har lätt för att kommunicera med kollegor och uppdragsgivare. Du har goda artkunskaper inom en eller ett par artgrupper, framförallt terrester biologi. Du levererar på deadline, och har gärna direktkontakt med uppdragsgivaren. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Du har också; examen i biologi eller ekologi, stor datorvana och B-körkort.

Samarbetsviljan och lojaliteten mot kollegorna är avgörande för ett lyckat resultat och att vi ska må bra på jobbet.

Tjänsten

Tjänsten är heltid tillsvidare. Provanställning om 6 månader kommer att tillämpas. Då vi har två kontor så är arbetsstället i Falköping eller Kungsbacka om det passar dig bättre att utgå därifrån. Tillträde efter överenskommelse. Möjligheter finns till distansarbete delar av arbetstiden.

Ansökan

Ansökningstiden går ut 2023-10-28. Ansökan skickas till info@ornborgkyrkander.se. CV, personligt brev samt referenser bifogas. Vi kommer att ta kontakt inom tre veckor därefter.

All kontakt med oss sker via e-post info@ornborgkyrkander.se då vi inte har någon möjlighet att sköta rekryteringsprocessen via telefon. Vänligen respektera detta.

Alla erbjudanden om annonsering eller hjälp med rekryteringsprocessen undanbedes. Detta gäller även erbjudande om underkonsult.

Lönetyp: Fast månadslön
Arbetsplats: Antingen Falköping eller Kungsbacka beroende på vad som passar dig bäst.