Vi söker en biolog med god fältvana!

Vi växer och söker nu en biolog med fältvana och intresse för samhällsfrågor.
 

Företagspresentation

Örnborg Kyrkander Biologi & Miljö är ett litet företag med kvalificerade uppdrag över hela landet. Idag är vi sex heltidsanställda och ytterligare 2 – 3 personer under fältsäsongen. Eftersom vår verksamhet ständigt växer behöver vi bli fler och söker nu en kunnig person med stor arbetsglädje och en positiv livssyn.

Vi arbetar mycket i fält under stora delar av året. Då gör vi artinventeringar på land och i vatten samt naturvärdesinventeringar (NVI) och arbetar med miljöövervakning. Vi gör också tillståndsansökningar och miljökonsekvensbeskrivningar (MKB) avseende land och vatten, utredningar (naturvård), GIS-bearbetning och fungerar som ombud vid förhandlingar och samråd enligt Miljöbalken. Vi fungerar även som rådgivare gällande miljöövervakning och främmande arter. Uppdragsgivare är kommuner, länsstyrelser, Naturvårdsverket, Havs- och Vattenmyndigheten, SLU och privata företag. Arbetsområde i stora delar av landet, dock företrädesvis söder om Limes Norrlandicus.

I företaget finns stort utrymme för egna initiativ och fördjupningar. Vi arbetar tätt tillsammans, är lyhörda och stöttar varandra. Vi söker dig med stort engagemang, vilja att utvecklas och har fokus på hög kvalitet i leveranserna.

 

Beskrivning

Tjänsten består av olika typer av biologiskt inriktade uppdrag där en större del kommer att beröra främmande invasiva arter. En del av arbetet kommer att utföras i skog och mark medan andra moment är förlagda på byggarbetsplatser. Arbetet kan också bestå av databearbetning, framtagning av underlag, rapportskrivning och att fungera som stöd för kollegor, samt andra till arbetet hörande uppgifter.

 

Kvalifikationer

Du har mycket god fältvana och har lätt att kommunicera med kollegor och uppdragsgivare. Du trivs också med att kombinera fält- och kontorsarbete. Det är en fördel om du har goda artkunskaper (framförallt terrester, vegetation och fågel). Du levererar på deadline, och har gärna direktkontakt med uppdragsgivaren. I ett litet företag är samarbetsviljan och lojaliteten mot kollegorna avgörande för ett lyckat resultat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Du har också; Examen i biologi eller ekologi, stor datorvana och B-körkort.

 

Tjänsten

Tjänsten är heltid tillsvidare. Provanställning om 6 månader kommer att tillämpas. Arbetsställe är i Falköping. Tillträde efter överenskommelse. Möjligheter finns till distansarbete delar av arbetstiden och deltidstjänst kan diskuteras.

 

Ansökan

Ansökningstiden går ut 2020-01-20. Ansökan skickas till info@ornborgkyrkander.se. CV, personligt brev samt referenser bifogas. Vi kommer att ta kontakt inom tre veckor därefter.

All kontakt med oss sker via e-post info@ornborgkyrkander.se då vi inte har någon möjlighet att sköta rekryteringsprocessen via telefon. Vänligen respektera detta.

 

Alla erbjudanden om annonsering eller hjälp med rekryteringsprocessen undanbedes. Detta gäller även erbjudande om underkonsult.